Buon appetito

Det är gott med pasta, här kommer ett litet recept på vegetarisk lasagne. Tanken var att det vi skulle göra Ricotta och basilikafylld Tortelloni men tyckte det verkade bökigt att göra egen pasta så vi köpte färska lasagneplattor. Det gick inte att göra Tortelloni på det! Istället blev det en helt ny rätt men med italienska smaker.Du behöver:

1 paket färska lasagneplattor

250g Ricotta ost

1/2 kruka basilika

Zesten från 1 citron

2 ägg

1 dl riven parmesanost

1/4 tsk salt 

olivoljaBlanda Ricottaosten, den rivna parmesanen, grovhackad basilika, äggen, zesten från citronen och salt i en bunke. Smörj en ugnsform med olivolja, lägg en av de färska lasagneplattorna i botten, varva därefter ricotta-blandningen med lasagneplattorna. 

Till tomatsås:
olivolja

1 liten gul lök

10 cocktailtomater- skivade

1/2 dl tomatpuré

1/2 kruka basilika

1-2 msk hackad kapris

1/2-1 dl skivade svarta oliver

1 burk passerade el krossade tomater

grovmalen svartpeppar

salt

1 dl crème fraiche

riven parmesan

Koka tomatsåsen: stek den hackade löken i lite olivolja på medelhög värme tills löken mjuknar, ca 10 minuter. Lägg i oliverna, kapris, körsbärstomater och stek ytterligare 2 minuter. Häll på tomatpurén och de passerade tomaterna, låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt den hackade basilikan, salt och peppar. Häll direkt över formen med lasagnen.Klicka på lite crème fraiche och toppa med riven parmesanost. Tillaga i ugnen 200° ca 25-35 minuter. 

Servera med en god sallad, hackade valnötter och crème fraiche.Vi valde ett italienskt vin till rätten: Masi, Valpolicella Bonacosta 2015. Kostar 99kr/flaska på Systembolaget.Tyvärr inte lika nim och rund i smaken som vi tänkt oss.Smaklig måltid - Buon appetito!

foto:Lupe 

 


Kommentera här: