Lupes Festfixarskola - del 6

Vem ska bjudas?

Vänner och bekanta

Personer som levt i 50 år brukar ha en stor bekantskapskrets. Det finns olika kategorier av vänner: barndomsvänner, skolkamrater från grundskolan, gymnasiet eller högskolan, vänner i golfligan, vänner som träffats tack vare barnen genom föräldragruppen eller ungarnas hockeyträning. Det kan vara vänner man umgåtts mycket med under vuxenåren eller nya bekanta vars sällskap man trivs i.

 
Vissa vänförhållanden ligger i dvala, det kan vara barndomsbästisen som man träffar någonting var femte år men som man delar en stor minnesskatt med. När det ska bjudas till stor fest är det svårt att välja ut vilka vänner som ska bjudas. Ska man bjuda kompisen som var så rolig att umgås med när man var 20 men som inte setts till senaste 10 åren? Eller ska vi bjuda den nya kollegan som verkar vara kul men som ännu är ett oskrivet kort? Man kan naturligtvis inte bjuda alla även om det hade varit supertrevligt. Istället gäller det att tänka på sammansättningen av gästdeltagarna. Vilka funkar ihop? Vem kan förgylla festen? Finns det buksvågrar bland gästerna, ex-makar med nya partners, kan de umgås? Bråk och svartsjuka ska helst undvikas, det kan förstöra en hel fest. Så tyvärr så får man kanske avstå från att bjuda vissa gäster för husfridens skull. Trist men så är det.

Ekonomin brukar begränsa antalet gäster för de flesta. Ju fler gäster, ju dyrare fest. Och hålls festen hemma är det kanske platsbrist som begränsar antalet gäster. 

Oftast har man sin givna bekantskapskrets, personer som är självskrivna gäster på gästlistan. Samtidigt är det kul att få med nya personer, ytliga bekantskaper som man gärna vill lära känna lite bättre och som man tror kan tillföra glädje och energi till festen. Och självklart några av de gamla vännerna, var de roliga och trevliga förr så är de troligtvis det även nu.

Skriv en gästlistan, fundera över sammansättningen och antal gäster och när du känner dig nöjd är det bara att köra. 

Lupe Living Life  

Kommentera här: