Halmstads Revy - en årlig tradition
De senaste fyra åren har Bicaj och Jompa fått biljetter till Halmstad revyn i julklapp. Kvällen börjar alltid med lite mat och dryck. Igår var det Bicaj och Jompa som stod för en trevlig 3-rätters och Cava som fördrink.

Lite Bubbel är aldrig fel
Bordet var dukad med finaste porslinet och en vacker handvävd linneduk, rosa rosor dekorerade bordet.Romantisk touch med alla rosor och ljus i rosa, passar bra då det snart är Alla hjärtans dag.
Till förrätt fick vi en räkcocktail med avokado, crabsticks och en spännande sås med touch av chili och konjak. Låter starkt men den var mild och god. Räkorna var stora, fina och med all säkerhet handpillade. En god, lättäten och fräsch förrätt.

Till huvudrätt serverades fläskfilé med kantarellstuvning, pressad potatis, gräddsås, gelé och sallad. En klassisk och god maträtt som går hem hos de flesta. Till huvudrätten serverades ett utsökt rödvin (som vi tyvärr glömt namnet på).

Kvällens stora överraskning var efterrätten som bestod av Brieost som fått smälta över en brödskiva i ugnen. Därefter ringlades flytande honung över och hackade valnötter, serverades med en klick blåbärssylt, apelsinskivor och en bit päron. Detta är ett recept vi definitivt kommer att låna. Brieosten kan bytas ut Chevré och med lite knaperstekt bacon på passar det även som förrätt.

Mätta, belåtna och lagom "bubbliga" av cavan var vi redo för avfärd. Taxin kom och hämtade oss 18.30 och vi åkte till Halmstads teater för att inta våra platser i Figarosalen. Recension om revyn kommer i nästa blogginlägg…